THE BROCKENHURST PROJECT

THE SOMERSET PROJECT

Our Clients have recently downsized to a chalet style bungalow, located within an idyllic Somerset village with breathtaking views. However, the house was dated and in need of modernisation. Back to Front were engaged to undertake Design and Planning where we would address the exterior look, internal layout and flow.

Externally, the aim was to create a modern colonial feel, with white cladding, slate roof and timber windows with lots of glass to make the most of the fabulous views. 

The interior layout has been addressed in conjunction with extending, to create large open plan entertaining spaces, with quiet work focused retreats. 

CLIENT FEEDBACK

'Easter a year ago we downsized to a 1960s chalet bungalow in a stunning location. Living in the house for a while we discovered the design of the house wasn't making the best of the stunning location or the sun. Alex listened carefully to our views, our individual dreams and also wanted to see where we were on the 'home' journey. After quite a few hours on zoom calls and a whole days visit she came up with a profoundly beautiful idea, to create a classical, colonial look with balconies and big sliding doors. This meant a total remodel of the bungalow including a new roof and windows. I thought this a very bold move but made so much sense.

 

We were thrilled with the end design result both inside and outside. Inviting the countryside in, and low maintenance (having come from a very 'high maintenance' home) were priorities. She had listened carefully then tied it all together to put her own imaginatively crafted stamp on it and we begin building soon once the 'bats' have been sorted.'