THE BROCKENHURST PROJECT

THE AMERSHAM PROJECT 

In this full Design & Planning project for Back to Front, we worked with the existing bones of the building to update and renovate the tired facades, whilst addressing issues with a leaking roof, shingle cladding that was well past its lifespan, and an existing canopy porch over the garage door that made turning and parking on the limited driveway a challenge.

 

While a seemingly simple update on the face of it, the design required careful attention to the detailing, along with the application of appropriately detailed materials to ensure this lovely 1920’s building was sensitively bought back to life.

 

Having solved the existing issues and created a more welcoming facade to the front and rear elevations of the house, we then reconfigured the interior layout of the ground floor to create a spacious entrance hall enjoying views through to the garden along with a better function and flow for the media room and kitchen / dining area. 

 

To see the finished project in our Before & After Gallery please click here.